Jézus Krisztus az alfa és az ómega

Fotó: NEK

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztattak, hogy különböző helyszíneken, de ugyanazon a napon együtt imádkozzunk azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus legyen életünk alfája és ómegája. Az esemény szervezői mindenkit arra kértek, hogy aki imádkozik a kihelyezett Oltáriszentség előtt, az jelentkezzen a https://corpusdomini.iec2020.hu honlapon.
A világméretű szentségimádási láncba a Kárpát-medencében élő katolikusok kapcsolódtak be a legtöbben, de harminckilenc más országból is voltak csatlakozók. Így például imádkoztak a perui Limában, az ugandai központi szemináriumban, Algériában, az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban, Kanadában, Új-Zélandon, valamint Böjte Csaba testvér vezetésével Ausztráliában is.
A Kárpát-medencében sok helyen plébániák, iskolák, közösségek fogtak össze, és szerveztek közös programot. Az egyik magyarországi büntetés-végrehajtási intézet is csatlakozott az eseményhez, itt 76-an imádkoztak együtt. Az egyik amerikai helyszínről érkezett beszámolóban azt írták, hogy bár ott csak ketten tudtak összejönni a szentségimádásra, hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ugyanazokban az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoztak az Oltáriszentség előtt, mint ők.
A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig az alábbi három időpontban hívják imádkozni a hívőket Krisztus Király és úrnapja ünnepéhez kapcsolódva: 2019. június 22., szombat, 2019. november 23., szombat, 2020. június 13., szombat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .