Játszva tanulni

A játék heve képes volt a legjobbat és sokszor a legrosszabbat is kihozni belőlünk. Ha pénzben játszunk vele, könnyen rabjaivá válhatunk, ezért is nevezik az ördög bibliájának. Tényleg! Kártya és Biblia? Miért ne? A Helikon Kiadó most összekapcsolta a kettőt Bibliaismereti társasjátékká.

Ma már mindenféle kártyával találkozhatunk a boltokban. Van közöttük olyan, amellyel már a legkisebbek is jót játszhatnak – melyikünk nem vívott gyerekkorában nagy Fekete Péter vagy autóskártya-csatákat? –, és persze olyan is akad, amely a szórakozáson túl hasznos időtöltésre, sőt tanulásra is alkalmas. A Ki kicsoda? sorozat még az ismeretterjesztő kártyajátékok közül is kiemelkedik. Ezen belül a Bibliaismereti játék segítségével nemcsak a Szentírás alakjaihoz, történeteihez kerülhetünk közelebb: a kártyalapokon ugyanis egy képzőművészeti alkotás, egy irodalmi és egy bibliai idézet, az ábrázolt személy életrajzi adatai, jelképei, valamint nevének jelentése is megtalálható. Ezek tág lehetőséget nyújtanak a játékosoknak a játszma lebonyolítására. Összpontosíthatnak egy vagy akár az összes kérdésre. A játék résztvevője lehet néhány fő, de akár egy nagyobb társaság is, csapatokba rendeződve. De egyedül is lehet játszani, és ez mégiscsak hasznosabb, mint a pasziánsz.

A vesztesek vigasztalására szokták mondani: nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Annyi bizonyos, hogy ebben a játékban valóban mindenki nyer. Ha mást nem is, hasznos ismereteket mindenképpen.

(Ki kicsoda? Bibliaismereti társasjáték. Helikon Kiadó, 2011)

Kapható az Új Ember könyvesboltjaiban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .