Irgalmasság az oktatásban

Május 6-án tartották a Katolikus Tanítók XII. Szakmai Konferenciáját Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézetben (KPSZTI).
A felkészültségben és naprakészségben segítséget nyújtó képzések a tantárgygondozók tevékenységének köszönhetően valósulhatnak meg. Munkájuk elismeréseként Bajzák Erzsébet Eszter nővér emléklapot nyújtott át nekik.
A Tanítók Fekete István Egyesülete idén Lázár Ervin-meseíróversenyt hirdetett meg az író születésének 80. évfordulója alkalmából a 3–4. osztályosok számára. Az egyesület nevében Csébi Józsefné és Eszter nővér nyújtotta át a díjakat az első három helyezettnek.
Udvardy György pécsi megyés püspök az irgalmasság gyümölcseiről szólt a hallgatóságnak. Sokszor felmerül a kérdés egy pedagógus hétköznapjaiban, hogy egy-egy adott helyzetben irgalmas legyen-e vagy inkább igazságos. Pontok, jegyek, olykor a gyerek egész jövője múlhat ezen a döntésen. A Jézusban fölismert irgalmasság új cselekvésmódra ösztönöz minket; napról napra hitbéli döntést kell hoznunk az irgalmassághoz. Alaptapasztalatunk, hogy „nekem már irgalmaztak” – utalt a püspök a gonosz (irgalmatlan) szolgáról szóló példabeszédre.

Fotó: Lambert Attila

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .