Ima és együttérzés a terrortámadás után

 

 

„Imáinkban hordozzuk azokat, akiket bármilyen módon érintett a westminsteri támadás” – írta Twitter-oldalán az angliai és walesi katolikus püspöki konferencia hírportálja. „Az áldozatokért és családtagjaikért imádkozunk, mindazokért, akiket érintett a terrortámadás, és akik olyan bátran cselekedtek” – nyilatkozta Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, aki „együttérző szolidaritásra” buzdított. Arra kérte egyház­megyéje papjait, a hívekkel együtt imádkozzanak Aysha Frade-ért, akinek gyermekei az egyik egyházi fenntartású iskolába járnak; Keith Palmer rendőrért, aki az angol parlamentben dolgozók védelmében vesztette életét; a súlyos sérüléseket szenvedett francia iskolásokért és valamennyi sérültért, valamint ápolóikért.
Március 22-én egy brit születésű birminghami támadó autóval a Westminster hídon sétáló gyalogosok közé hajtott, két járókelőt halálra gázolt, majd késsel a kezében megpróbált bejutni a parlament épületébe, és leszúrta az ezt megakadályozó fegyvertelen rendőrt, aki belehalt sérüléseibe. A merénylőt a fegyveres rendőrök agyonlőtték.
A támadásnak közel negyven sérültje van, köztük három gyermek. A hatóságok által terrortámadásnak nyilvánított akció a brüsszeli repülőtéren tavaly elkövetett robbantások évfordulóján történt.
James Conley lincolni (Amerikai Egyesült Államok) katolikus püspök is arra kérte a híveket, hogy Szent György, Anglia védőszentje és Szent Pál, London patrónusa közbenjárását kérve imádkozzanak a londoniakért, különösen az áldozatokért és a sérültekért. Ferenc pápa a Vincent Nichols bíborosnak küldött levelében imáiról és együttérzéséről biztosította a nemzetet.
Március 24-én a különböző vallások képviselői közösen virrasztottak a terrorcselekmény áldozataiért Londonban, a Westminster-apátság északi kapujánál. Az eseményen Justin Welby canterbury érsek, Vincent Nichols westminsteri érsek, Ephraim Mirvis főrabbi, Sheikh Khalifa Ezzat, a londoni központi mecset főimámja és Sheikh Mohammad al-Hilli muszlim vezető mondott beszédet.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .