Húsvéti ajándék Ferenc pápának
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

 

 

Antal András állandó diakónus, a csévharaszti plébánia vezetője és a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta: a felajánlott bárányokból egyet a Szent Márta-ház húsvéti asztalára, egy tizenhét kilogrammos sonkát személyesen Ferenc pápának, egyet pedig XVI. Benedek emeritus pápának szántak. Azok a húsvéti sonkák, amelyekkel „Ferenc pápa szegényeit”, vagyis a Rómában élő hajléktalanokat szeretnék megajándékozni, a vatikáni alamizsnahivatalba kerültek.
Antal András kitért arra is, hogy a tizenöt tagú csoport a csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott. A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel.
A szentatyának szánt sonkát Antal András diakónus, Bodor István és Habsburg-Lotharingiai Eduárd szentszéki nagykövet tartotta oda áldásra Ferenc pápának.
A zarándokcsoport április 3-án, hétfőn reggel Beer Miklós váci megyés püspök áldásával indult útnak a Vatikánba – mondta el Antal András.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..