Harmincnyolc gyermeket kereszteltek

A plébános elmondta, hogy már a nyáron megszólították a szülőket és a diákokat. Az egyeki Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda két éve került a Debrecen–nyíregyházi egyházmegye fenntartásába. Kirilla Pál, az új igazgató nagy lendülettel látott neki az iskolához tartozó családok misszionálásának. A nyár nagy részét azzal töltötte, hogy a leendő elsősökkel találkozott, először az otthonukban. A nyitott és közvetlen személyiségű iskolavezető már a tanévkezdés előtt jó kapcsolatot alakított ki a szülőkkel és a gyerekekkel. Személyes példaadása és a szentmiséken való aktív részvétele is jó hatással van a szülőkre.


Ugyanezen a vasárnapon kezdték meg szolgálatukat a schola cantorum (énekes iskola) tagjai is, amelyet szintén ebben a tanévben indítottak el a település egyetlen általános iskolájában. Jelenleg mintegy húsz diák készül az énekes szolgálatra, és havonta egy alkalommal színesítik a szentmisét csengő hangjukkal. Ők az előénekesek. Közülük is többen voltak olyanok, akik most keresztelkedtek meg. A plébános elmondta azt is, hogy az adventi időszakban az óvodások szüleit igyekeznek megszólítani, és nekik is felajánlják ezt a lehetőséget. Papp László hangsúlyozta továbbá: Bosák Nándor megyés püspök lelkipásztori tervében kiemelten fontosnak tartja, hogy a katolikus iskolákban a pedagógusok a nevelőmunkájuk során törekedjenek a szentségi élet teljességének elérésére.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .