Hála a szeretetért

 

 Pápai Lajos megyés püspök is kínálta a finomságokat

A rövid beszélgetést követően körülnézünk a téren, ahol valóban jókedvű társaságok érik egymást. Több helyi étterem kínál szeretetmenüt, a kisebbeket az óriáscsúszda és a kisállat-simogató vonzza leginkább. Most is népszerű a házisüti-tobzódó, ahol többek között Pápai Lajos megyés püspök kínálja a finomságokat, s nagy a forgalom Papp Endre műsorvezető miseborkóstolójánál is. Az utóbbi helyszínen újra összefutunk Böjte Csabával, aki a szívélyes kínálás ellenére önmaga sofőrjeként csak egy pohár vizet fogad el. – Én vizet iszom és bort prédikálok –  oldja székelyesen a hangulatot a derűs szerzetes.

 „Vizet iszom és bort prédikálok”

Aki jól figyel, észreveszi: ezen az ünnepen mindenki kap valamit. Nemcsak azért, mert aki megosztja a szívében rejlő szeretetet, az ezáltal maga is gazdagodik, hanem mert a határokon túl élő magyarok újra és újra megtanítanak bennünket, elkényelmesedett, „nyugati” álmokat kergető testvéreiket őszinte szívvel örülni, határokat nem ismerő szeretetközösséget alkotni.

Fotók:

Gégény István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .