Gyönyörűen megújult a váci piarista templom

Jó osztozni a piarista atyák, az öregdiákok, a ma itt tanuló fiatalok, szüleik és a város egész közössége örömében. Áldást kérünk a jövőre, arra, hogy a szerzetes testvérek a többi elkötelezett pedagógussal karöltve maradéktalanul betölthessék a Jóistentől rájuk bízott feladatot az újabb és újabb nemzedékek nevelésében – mondta a múlt pénteken tartott szentelés alkalmából Beer Miklós megyés püspök.

Labancz Zsolt, a piarista rend magyarországi tartományfőnöke hangsúlyozta: a nagyböjti időszak különös alkalmat kínál annak átgondolására, miként újulhatunk meg lélekben.

– Mindig az isteni forrást kell keresnünk, és ahhoz viszsza-visszatérnünk, hiszen ez az eleven kapcsolat a záloga annak, hogy áldásos, gyümölcsöző életet élhessünk – fogalmazott a tartományfőnök.


A rendi épületegyüttes felújításáról szólva emlékeztetett: az elsődleges szempont az volt, hogy a gimnáziumban és a kollégiumban minél korszerűbb feltételeket teremtsenek a rájuk bízott fiatalok oktatásához és neveléséhez. Csak ezután gondolhattak a rendház és a templom felújítására, ami a tartományfőnök véleménye szerint már nagyon időszerű volt.

A felújítás, valamint a piaristák váci letelepedésének jubileuma tiszteletére emléktábla került a rendház falára, s az évfordulón kőbe vésetett az is, kik voltak az épületegyüttes szépítő-korszerűsítő megújításának fő támogatói.

Fotó: Ribáry Zoltán

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .