Gyerekszáj

Sas László
 

Mennyország

A március 15-i hosszú hétvégét Baján töltöttük apósomnál. Három és fél éves Etelka lányunk egy olyan fényképet nézegetett, amelyen a bajai mama (őt nem ismerhette, mert a születése előtt halt meg), a bajai papa és két fiú unokatesója volt rajta. Mivel egyedül a papát ismerte fel, elmagyaráztuk neki, ki kicsoda a fotón. Ekkor ránk nézett, és érzelmes hangon azt mondta: „A bajai mama már a mennyországban él.” Elérzékenyülten néztünk össze férjemmel, apósommal, olyan szépen mondta, Hugi azonban folytatta: „Na meg a Kossuth Lajos is.” Ekkor kitört a nevetés…
 
 

Védelem

Három nagyobb gyermekünk a mamánál aludhatott hétvégén. Biciklivel mentünk át hozzájuk este, Hugit a biciklim gyerekülésébe kötöttem. Bekapcsoltam a világítást. Hugi megérintette a karomat, majd közölte: „Anya, én mindig mögötted leszek!”

Perjésné Kiss Etelka,

Izsák
 

A kis építész

Gyuszika akkoriban kapott fa építőkockákat, amikor a Margit hidat felújították. A 6-os villamos lassan ment a félreállt munkások között. „Mit csinálnak a bácsik?” – kérdezte Gyuszika. „Építik a hidat” – felelte az édesapja. Mire Gyuszika: „De hol vannak az építőkockák?”
Beke Gyuláné,
Perbál
 
Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .