Gyerekszáj

Rab Endre,
Budapest
 

Egyházi rend

A hároméves kisunoka ellátogat nagyszüleihez. Nemsokára bekopogtat a család régi ismerőse, egy idős pap. Amikor a gyerek meglátja, felkiált: „Anya, itt most imádkozás lesz!”
 

Árulkodó karácsonyfák

Karácsony közeledtével a fiatal édesapa igyekszik kellően felkészíteni négyéves kislányát, hogy az angyalok, akik hozzák a karácsonyfát, nem testi lények, tehát nem láthatók. December 24-én késő délután a kislány kérlelni kezdi apját: „Apu, menjünk ki az udvarra!” Az apa értetlenül fogadja a kérést: „Hiszen sötét van odakint, hideg is van, miért mennénk ki?” A kislány azonban továbbra is sürgeti: „De menjünk ki, menjünk ki!” Az apa feltételt szab: „Mondd meg, hogy miért kellene kimennünk.” A kislány: „Szeretném látni, hogyan hozzák az angyalok a karácsonyfát.” Az apa még nyeregben érzi magát: „Hiszen megbeszéltük, hogy az angyalok lelkek, és így nem láthatjuk őket!” A kislány higgadtan érvel: „De a karácsonyfák nem lelkek, azokat lehet látni.” Az apa megszólalni sem tud. Leesett „a lováról”, mint Saul a damaszkuszi úton.
Oláh Miklós
 

Szöged

A következő történet nem a családomban fordult elő, de olyan kedves, hogy leírom.
Egy kislány a nyarat nagyszüleinél töltötte Szeged környékén. Amikor hazavitték, este, fürdetés közben kereste a szappant.
– Anya! Hol a szappan?
– Mögötted, kislányom – válaszolta az édesanyja.
– De anya! Én igazán nem öttem mög!
Szőnyeg János,
Balatonfűzfő
 
Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .