Gyerekszáj

Akrobata szomszédok

A férjemnek meséltem, hogy délután beugrottak hozzánk a szomszédék. A körülöttünk ugrabugráló Domi erre felkapta a fejét, és a kerítést vizslatva nagy érdeklődéssel kérdezte: „De hát hol? Hol ugrottak be?”
Bódisné Márta,
Polgárdi

Anyában van valami

A másfél éves Boldizsár se lát, se hall: ugrál az ágyon. Édesanyjának fáj a dereka. Egy ezt enyhítő övet tekert maga köré, de az alig látható, mert takarja a ruha. Boldinak éppen háttal áll, amikor fia ugráló „transzából” mintegy lemerevedik. Nézi az anyját, meg is tapogatja a hátát, majd ámulva felkiált: „De hát mi van ebben az anyában?”
Tóth Vilmosné,
Pécs

Szentháromság

Kislányom elég korán megtanult keresztet vetni. Természetesen nemcsak a keresztvetés teológiai mélységét, de a szavak jelentését se nagyon értette. Az Atya és a Fiú értelmezésével még nem is lett volna nagy gond, a harmadik isteni személy nevével viszont annál inkább. Ezért e szavakkal vetett keresztet: „Atya, Fiú, szekrények…”
Nagy Anna,
Budapest

Rovatunkba várjuk kedves Olvasóink leveleit, gyermekeik, unokáik értékes mondatait. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .