Fontos a keresztény jelenlét a Közel-Keleten

Fotó: News.va

 

Ferenc pápa október 13-án fogadta Szaád Rafik Hariri libanoni miniszterelnököt. A politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.
A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélések során a felek megvizsgálták a libanoni helyzet különböző oldalait és a legújabb közel-keleti fejleményeket. Megelégedéssel állapították meg, hogy megerősödött az ország stabilitása. Reményüknek adtak hangot, hogy az egész nemzet érdekében egyre eredményesebb lesz a különböző politikai erők közötti együttműködés, és elismeréssel szóltak arról, hogy Libanon nagyszámú menekültet fogad be. Megerősítették továbbá, hogy igazságos és átfogó megoldást kell találni a régiót sújtó konfliktusokra.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a kultúra- és a vallásközi párbeszéd, valamint a keresztények és a muszlimok közötti együttműködés jelentős értéket képvisel, mert elősegíti a békét és az igazságosságot. Hangsúlyozták az Egyház történelmi és intézményes szerepét az ország életében és a keresztény jelenlét fontosságát a Közel-Keleten – tájékoztat a vatikáni audienciáról kiadott szentszéki közlemény.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .