Fond tovább!

Májusban a Gyárfás Triót, júniusban az Antal Tibor Swing Grasst, szeptemberben pedig az Urbán Orsi Triót látta vendégül a Háló a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában található kávézóban. „Egy közösségi szemléletű helyet alakítunk ki itt. Szeretnénk tartalommal megtölteni a kultúra és a kereszténység metszéspontját, keresztény missziót végezni a kultúrán keresztül” – vázolta fel a célokat Schön György, a közösség vezetőségének tagja.

„A Háló Közösségi Központban a közönség már ráérzett valamire, ami a kultúrát a kereszténységhez kapcsolja. Minőségi együttlétekre, személyes barátságokra építünk úgy, hogy közben nem vonjuk el az embereket közösségeiktől” – fejtette ki. A Háló – amely a Kárpát-medencei Katolikus Közösségek Hálózza – „erős szálakkal köt másokhoz, hogy ne válj szigetté, magányos vándorrá. Egy gyorsan változó világ kihívásaira keres új válaszokat, kapaszkodópontokat. A háló Jézus szavára ígéretes eszköz az egyház kezében” – írják önmeghatározásukban. A központ szándékai szerint tehát átemel az egyedüllétből a közösségi létmódba. Igaz ez a Háló határon túlra szervezett táboraira, regionális találkozóira ugyanúgy, mint a Jazz Klub programjaira.

A koncert után a közönség igény szerint beszélgethet is a meghívott előadókkal, bárki felteheti kérdéseit. Az estek házigazdája és a beszélgetések moderátora a jazzművész Deseő Csaba.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .