Evangéliumos könyvet a zsebbe!

– Ma tehát nektek, akik itt vagytok a téren – de jelképesen mindenkinek – szeretnék egy zsebben hordozható evangéliumos könyvet ajándékozni. Ingyen osztják szét őket a tér különböző pontjain. Jól látom ezeket a helyeket. Menjetek oda, vegyétek el az evangéliumos könyvet, vigyétek magatokkal, és olvassátok mindennap: benne Jézus szól hozzátok! Jézus Szava, ez Jézus Szava! És mint Jézus, én is azt mondom nektek: ingyen kaptátok, ingyen adjatok, adjátok át az evangélium üzenetét!

 

Talán valaki közületek nem hiszi el, hogy ingyen van. Megkérdezi: Atya, mennyibe kerül? Mennyit kell fizetnem? Akkor csináljuk így: ezért az ajándékért cserébe hajtsatok végre egy karitatív tettet, az ingyenes szeretet gesztusát. Mondjatok el egy imát ellenségeitekért, engesztelődjetek ki, tegyetek valami ehhez hasonlót. Ma az evangéliumot olyan sokféle technológiai eszközzel is lehet olvasni. Egy mobiltelefonon, egy táblagépen az egész Bibliát magunkkal vihetjük.

 

A fontos az, hogy olvassuk Isten Szavát, bármilyen eszközzel, de olvassuk Isten Szavát: Jézus szól hozzánk! Fogadjuk be szavát nyitott szívvel. Akkor a jó mag gyümölcsöt hoz! ” – mondta Ferenc pápa a vasárnap déli úrangyala elimádkozása után.

Fotó: Bókay László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .