Egy hét lelkesedés

Mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot, hiszen voltak kézműves-foglalkozások, csoportos játékok, lehetett pingpongozni, valamint ügyességi és sportvetélkedőt is szerveztünk. Két helyszínen is alkalmunk nyílt a helyi népi hagyományok tanulmányozására, helytörténeti gyűjtemények megtekintésére: a gyerekeket nagyon érdekelték a régi eszközök, használati tárgyak. Akik már korábban is jártak az alsóvárosi Napsugaras Tájházban, emlékeztek mindarra, amit a tárlatvezető elmesélt, és lelkesen jelentkeztek, hogy elmondhassák: melyik volt a női és melyik a férfi oldal a szobában, kinek hol volt a helye, hogyan használták a csizmahúzót, és mire valók a kiállított edények, eszközök.


Látogatást tettünk a Vadasparkba is, ahol a legnagyobb élményt talán a pingvinek etetése jelentette a gyerekek számára. Az állatok témája többször is előkerült a hét folyamán: a tarjáni hitoktatók egy alkalommal Lázár Ervin egyik meséjét, A nagyravágyó feketerigót olvasták föl a táborozóknak, és ehhez a történethez kapcsolódtak azután egy foglalkozás feladatai is. A hét zárásaként a mesét elő is adták a gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..