Egy csupa szív együttes

Az együttes főként értelmi és látássérült fiatalokból áll. Koncertjük bevételét évről évre jótékony célra ajánlják fel. Idei céljuk egy III. kerületi energiatakarékos, úgynevezett passzívház felépítéséhez szükséges összeg előteremtése, amely tíz sérült ember családias, önálló apartmanokból álló, de közösségi terekkel is rendelkező lakóotthona lenne. Ilyen korszerű otthonokból, amelyek szakítanak a tömegintézményi szemlélettel, és az érintettek önálló életvitelére kínálnak lehetőséget, óriási hiány van ma Magyarországon. A nemes tervet az elmúlt húsz év köztársasági elnökei és feleségeik is támogatják, az óbudai önkormányzat pedig kiváló adottságú telket bocsátott a Nem Adom Fel Alapítvány rendelkezésére. Az Új Ember is kiemelt támogatója az ügynek, a koncertre a kiadó belvárosi boltjaiban lehet jegyeket vásárolni.

A sajtótájékoztató kivételesen szívhez szóló, megható és vidám volt egyszerre. Az együttes néhány produkciót is előadott, amelyek bizonyították, mennyire tehetséges zenészek álltak össze benne, s hogy a zenélést, a közös munkát küldetésként fogják fel. Amit a hétköznapokban gyakran titkolunk (hogy szeretnénk fontosnak tudni magunkat, és újra meg újra megerősítést várunk környezetünktől azzal kapcsolatban, hogy jó, amit csinálunk, értelmes az életünk), azt ez az alkalom a legintenzívebb módon átélhetővé tette. Az együttes idei fellépőtársai: Krizba Terézia (Teca), Hobo, a Misztrál és az Ismerős Arcok néhány szóban mind elmondták, hogy szívesen támogatják a passzívház ügyét, hozzátéve azonban: a koncerttel kapcsolatban egyetlen szempontjuk, hogy minél forróbb hangulatú, maradandó élményt nyújtó buli legyen. „Nem ájtatoskodni akarunk, hanem minél jobban érezni magunkat, és magunkkal ragadni a közönséget” – mondta Hobo.

A sajtótájékoztatót rendhagyó módon terápiáskutyabemutató zárta: a csintalan, de nagyon lelkes Ódri produkciójából megtudhatták a jelenlévők, milyen egy csupa szív társ. Ódri és „kollégái” a koncerten is fellépnek!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .