Douchev-Janics Natasa

Páros partnerével azóta is kiváló csapatot alkotnak. Ezen az sem változtatott, hogy Janics 2007-ben konfliktusba került edzőnőjükkel, ezért egy ideig nem is kajakozhattak együtt. Végül mégis megnyerték a pekingi kajak kettes döntőjét.
A 2010-es év különlegesen fontos volt Natasa számára: hat év után ismét elindult K-1 500 méteren, ahol a vb-n ezüstérmet szerzett, majd házasságot kötött az edzőjeként is tevékenykedő Andrian Douchevvel. Miközben társai már nagyban készültek a 2011-es nyári szegedi olimpiai kvalifikációs vb-re, ő bejelentette, hogy szeptemberben anya lesz, így kénytelen kihagyni ezt a versenyt. Viszont rögtön azt is hozzátette: a londoni olimpián már szeretne ott lenni. Így a kajakozást is csak a szülés előtti utolsó pillanatokban hagyta abba, majd azt követően szintén elég hamar vízen volt.Kitartása és munkabírása dicséretes, mint ahogyan az is, hogy emellett jut még ideje kislányára, Milanára is. A téli portugáliai edzőtáborba ugyan barátnője is elkísérte a családot a kicsire vigyázni, azért amikor csak tud, együtt van gyermekével. Londonban, az olimpián most debütáló sprinttávon már szinte biztos, hogy indulhat egyesben, de Kovács Katival is megvédhetik címüket.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .