Bibliodráma-konferencia Budapesten

Az olvasás és az elmélkedés mellett létezik egy sokkal intenzívebb, sokoldalúbb kapcsolat a Bibliával: a bibliodráma. Ez a forma sajátos utat kínál a Szentírás megismeréséhez. A dramatikus megjelenítéssel, vagyis azzal, hogy a történeteket eljátsszuk, a szereplők sorsát magunkra vesszük, újszerű módon ismerhetjük föl a bibliai történetek üzenetét. A bibliodramatikus játékban egész személyiségünk részt vesz. Testünk, lelkünk, érzéseink, gondolataink egyaránt bevonódnak. A játékban megragadhatóvá válik a bibliai alakok tetteinek mozgatórugója, a bőrünkön tapasztalhatjuk meg konfliktusaikat, vívódásaikat, helyezkedhetünk bele azokba a kapcsolatokba és viszonyokba, melyekben éltek. Rácsodálkozhatunk arra, hogy a Biblia mennyit tud rólunk, mai emberekről.

A bibliodrámában való részvétel színészi képességeket nem, csak nyitottságot és játékkedvet igényel. Mindezt megtapasztalhatják azok, akik november 7-én és 8-án részt vesznek a Magyar Pszichodráma Egyesület Bibliodráma Csoportjának „…adok egy fehér követ…” címmel, a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban megrendezendő konferenciáján. A programban a műhelymunka mellett előadások, könyvbemutató, Bibliai Rögtönzések Színháza szerepel. A Magyar Bibliatársulat Alapítvány támogatásával megvalósuló találkozóra a bibliodráma barátai mellett mindazokat várják a szervezők, akik szeretnék megismerni a módszert.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .