Belvárosi abszurd

Már hosszú ideje lakatlanul áll az egész, és későbbi sorsáról sokáig csak találgathattunk. Két éve úgy volt, hogy étterem lesz itt, az Ecclesia Szövetkezet egykori helyén, aztán megtudtuk: egy nagy élelmiszerüzlet-láncnak fogják bérbe adni az ingatlant. De legrosszabb rémálmainkban sem képzeltük, hogy dohánybolt verhet tanyát egy egyházi tulajdonú épület egyik szegletében. Bizonyára az élelmiszerbolt csíphetett ki neki helyet, hogy a hozzá betérő vásárlók számára a legelérhetőbb közelségben dohánytermékeket is kínálhassanak. Az Eucharisztiát szimbolizáló díszítést időközben szerencsére már leszerelték a bejárat fölül.


Attól tartok, az egész koncepció hibás, és sokak érzékenységét sérti. Már az is különös, hogy egy nagy hagyományú rend, ahelyett, hogy élne a Belvárosban való jelenlét minden előnyével, és valamilyen evangelizációs célnak szentelné Budapest egyik legközpontibb terén, a templomtól néhány méterre levő ingatlanát, azt élelmiszerek árusítására adja bérbe. De az már végképp elfogadhatatlan, hogy a dohánybizniszt sem tartja távol magától. Fontos lenne, hogy az egyház még a gyanújába se keveredhessen annak, hogy a „nemzeti” egészségrombolás társtettese.

fotó: Kissimon

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .