Az Olvasó írja

A most 95. életévében járó szerző sokoldalú munkásságát Kuklay Antal plébános, művészettörténész méltatta, majd a program után interjú is készült vele, amelyben a szerzőt és a megjelent kiadványt mutatta be. Ezt a beszélgetést 2008. március 15-én sugározta a Magyar Katolikus Rádió.

A közreadott életmű három kötetből áll: két kötet az összegyűjtött verseket, a harmadik a prózai írásokat tartalmazza, És utam mégse koldusút címmel. Szép kivitelű kartondoboz foglalja egységbe az anyagot; a doboz egyik felén a szerző három, különböző életkorában készült fényképe, a másik oldalon a költő értékeit először felismerő, verseit a Vigiliában is megjelentető Rónay György róla szóló írása olvasható.

Szabó Irma versei először különböző katolikus újságokban, folyóiratokban jelentek meg. Több versével szerepelt az Isten ege alatt című antológiában (Ecclesia Kiadó, Budapest, 1985), majd önálló kötetet kapott a Vadamosi Füzetek sorozatban Könyörgés Algernonért címmel (Egerszeg Kft., Zalaegerszeg, 1997).

Az összegyűjtött munkáit közreadó mostani kiadványról Rónay László is megemlékezett, a Vigilia 2008. augusztusi számában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..