Az irgalmas szeretet háza

Fotó: Loósz Róbert

 

A vásárosdombói gondozóotthon 1998. augusztus 1-jén került a Pécsi Egyházmegye fenntartásába, és ekkor vette fel Skóciai Szent Margit nevét. A huszadik évfordulóról a névadó szent emléknapján, november 16-án emlékeztek meg a hatvanegy éve működő intézményben.
Az ünnepen Udvardy György pécsi megyéspüspök átadta „Az év dolgozója” elismeréseket. A kitüntető címet idén Schffer Zsuzsanna igazgató, valamint Orsós Lászlóné és Máté Mónika gondozók nyerték el. Az intézmény munkatársai közül idén már többen kaptak szakmai elismerést: Szarka Györgyné és Molnár Józsefné dicséretben részesült a Magyar Ápolási Egyesület visegrádi konferenciáján, az intézmény vezetőjét pedig november 10-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részesítette elismerésben a szociális ellátás területén végzett többéves, kitartó és eredményes munkájáért.
Homíliájában Udvardy György az intézményben élők és dolgozók közösségének méltatása mellett a hálaadásról beszélt. „Hálát adunk a margitmajori gondozóotthon átvételének 20. évfordulójáért; azért a húsz esztendőért, amely az egyházmegye fenntartásában működve, szolgálattal telt.
A hálaadás főként a kezdetekért szól, azért a bátorságért, amellyel Mayer Mihály püspök úr és kollégái belevágtak abba a szolgálatba, amely Isten szeretetének és irgalmának megjelenítése intézményes keretek között. Bátorság kell ehhez! Az Egyháznak és tagjainak kiemelt feladata az irgalmas szeretet gyakorlása.”
A főpásztor hangsúlyozta, hogy a gondozóotthon munkatársai és lakói szinte családként élnek együtt. Az itt dolgozók munkája, élete példa mások számára. Az intézményben az isteni irgalom megtapasztalása mindennapi élmény, a legkisebb cselekedet is az üdvösség távlatát nyitja meg az itt lakók előtt.
Az ünnep alkalmából fotókiállítás nyílt, amely az elmúlt húsz év emlékeit idézi fel.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .