Az „igen” asszonya

Mária anyaként segít növekednünk, hogy szembenézzünk az élettel, és szabadok legyünk – mondta a pápa a rózsafüzér imádságot követően. – A növekedés annyit jelent, hogy nem engedünk a jólétből, a kényelmes életből fakadó lustaságnak, hanem felelősséget vállalunk, és a nagy ideálok felé fordulunk. Szűz Mária segít, hogy növekedjünk emberileg és hitünkben, hogy erősek legyünk, és ne essünk a felszínes emberré és kereszténnyé válás kísértésébe, hanem felelősséggel éljünk, és mindig egyre magasabbra tekintsünk. Mária megtanítja, hogy ne kerüljük el a problémákat és a kihívásokat, mintha akadályok nélküli autópálya lenne az élet. Kihívások nélküli élet nem létezik, és az a fiatal, aki nem néz szembe a nehézségekkel, nem rendelkezik tartással.


Mária, az „igen” asszonya, szabadon és feltétel nélkül válaszol az Úr hívására. De mit jelent a szabadság? – tette fel a kérdést a pápa. Nem azt, hogy bármit megtehetünk, és hagyjuk, hogy szenvedélyeink uralkodjanak rajtunk, választás nélkül sodródva egyik élményből a másikba, az idők divatját követve. A szabadság nem az, hogy kidobunk az ablakon mindent, ami nem tetszik. Azért kaptuk a szabadságot, hogy jó döntéseket tudjunk hozni az életben.

Ne féljünk a végleges elköteleződéstől, mert így lesz termékeny az életünk! – hangsúlyozta a szentatya. Mária megtanít bennünket arra, hogy megnyíljunk az életnek, az örömnek és a reménynek, mert ezek az élet jelei és eszközei.

MK

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .