Az engesztelés tűzforrása

A számos nyelvre lefordított üzenetek hatására az elmúlt bő évtizedben világszerte alakultak engesztelő imacsoportok. Brazíliában, Mexikóban, Kínában különösen sokan csatlakoztak már a mozgalomhoz, amelynek legfontosabb missziója a Szűzanya különleges közbenjárása nyomán a lelkek megmentése és megszentelése. A napló hivatalos kiadásához 2009 júniusában Erdő Péter bíboros adta meg az egyházi jóváhagyást, az Esztergom–budapesti főegyházmegyében pedig megalapította a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja Mozgalmat.

A nemzetközi kongresszus résztvevőit a kispesti, a belvárosi, a budavári Nagyboldogasszony-templomban, a Sziklakápolnában és az esztergomi bazilikában látták vendégül, ahol a szentmisék, imaórák mellett helyzetértékelő beszámolókra, előadásokra is sor került. A szertartások magyar, spanyol és portugál nyelven zajlottak.

Szombat reggel Bíró László püspök mutatott be hálaadó szentmisét a zsúfolásig telt Szent István-bazilikában. A főpásztor homíliájában XVI. Benedek pápa evangelizációs programjának és a lelki naplóban közölteknek a – mindenkor aktuális – találkozási pontjaira mutatott rá: a Krisztus-központúságra (amely az elmélyült szentségi és imaéletben bontakozhat ki), a hiteles-teljes emberkép hangsúlyozására, valamint a közösségi gondolkodás és ezen belül a „család mint kegyhely” fontosságára.

A  Szeretetláng „forrásvidéke”, Kindelmann Erzsébet egykori lakhelye, Pesthidegkút–Remetekertváros volt a világtalálkozó utolsó állomása. Közelebbről a Szentlélek-plébániatemplom, ahol Erzsébet asszony egykor annyi időt töltött meghitten az Úr Jézus és a Szűzanya társaságában. A magánkinyilatkoztatás közvetítőjének földi maradványai a templom kriptájában nyugszanak. A konferencia „zarándokai” közül sokan mondták sírjánál is a rózsafüzért, az üdvözlégybe foglalt kéréssel: Imádkozzál érettünk, bűnösökért, és áraszd Szeretetlángod kegyelmi kiáradását az egész emberiségre… A záró szentmise végén a gyertyagyújtás a máriás mozgalom missziójának terjedésére, a Szeretetláng jelképes, ám nagyon is valóságos továbbadására utalt.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .