Árvíz a Balkánon

Magyarország több állami és civilszervezete, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat azonnal a bajbajutottak segítségére sietett. A szeretetszolgálat a víz levonulása utáni rendkívüli helyzetben ad helyszíni támogatást a segélyezéshez, az élet újraszervezéséhez és a károk felszámolásához.

 

A máltai szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési munkacsoportjának vezetője több, kárt szenvedett települést végigjárt a Száva mentén, hogy felmérje, milyen segítségre lesz szükség. A máltai szervezet készenlétbe helyezte speciális falszárító gépeit, amelyeket házról házra szállítanak majd az elöntött területeken.


A karitatív szervezet nemrégiben levélben fordult a nagyvárosok, megyeszékhelyek és járásközpontok polgármestereihez, arra biztatva őket, hogy nyújtsanak támogatást a szerbiai, horvátországi és bosznia-hercegovinai áradásokban otthonukat vagy megélhetésüket elveszített embereknek. Felhívásában arra kérte az önkormányzatokat, hogy csatlakozzanak a Magyarországról induló segélyakcióhoz, hozzanak döntést a támogatásról, gyűjtsenek felajánlásokat és adományokat a károsultak számára. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elsősorban azokra a városokra számít, amelyek testvérvárosi kapcsolatot ápolnak a katasztrófa sújtotta országokban, de együttműködését felajánlhatja bármely segítő szándékú település önkormányzata is.

 

Sok helyen szívesen segítenének az árvízkárosultaknak, de nem tudják, mire van igazán szükség az elöntött településeken, mit és hogyan kellene gyűjteni, hová kellene szállítani az adományokat. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felajánlja szakmai segítségét, hazai és külföldi katasztrófák kezelésében megszerzett tudását annak érdekében, hogy az ország számos települése bekapcsolódjon egy nagy közös karitatív akcióba, minél több helyen nyíljon lehetőség a bajbajutottak támogatására, és a lehető legtöbb segítő szándékú embernek legyen alkalma ténylegesen tenni a károk enyhítéséért.

A máltai szervezeten keresztül bárki segítséget nyújthat az elöntött települések lakóinak a 1350-es adományvonalon keresztül. Egy hívás 250 forint támogatást jelent.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .