Angyalvárat építene

 

A színpadon beszélhetett a Szentlélek „súgásáról”, papságáról, szolgálatáról, a mindig és mindenütt jelen lévő Istenről. A díjat erőforrásnak tekinti, amellyel nemcsak őt, hanem a Magyar Katolikus Egyházat is elismerték. S hogy mi lesz a díjjal járó egymillió forint sorsa?

– A közösségi ház építésére ajánlottam fel az összeget – mondta a kitüntetett pap. – Már csak a harmincszorosát kell előteremtenünk ahhoz, hogy felszentelhessük a templom mögött álló, jelenleg használaton kívüli épületet, amely egykor pékségként működött. Szeretnénk újjáépíteni, kibővíteni és közösségi házat kialakítani a falai között. Már a neve is megvan: Angyalvár.

A Somogy megyei Prima-díj történetében nem először ismertek el papi teljesítményt. Varga László püspöki irodaigazgató, a kaposvári Szent Imre-templom plébánosa, illetve Somos László kaposfői esperes-plébános is megkapta már ezt a díjat. Kaposváron a szeretetszolgálat javára, Kaposfőn pedig a népes roma kisebbség támogatására fordították a díjjal járó összeget.

Fotó: Kovács Tibor

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .