Afrikai lányoknak varr ruhát – 99 évesen

Lillian szabásminta alapján dolgozik, de minden ruhát egyedivé tesz, hogy így érzékeltesse: minden gyerek egy egyéniség. „Igazán személyesé teszi őket – árulja el a lánya, Linda Purcell. – Nem arról van szó, hogy na, jól van, készít egy ruhát, hanem mindig tesz rá valamit, amitől az egészen különleges lesz.” Az asszony reggel kezdi a munkát, délben pihen egy kicsit, és az utolsó simításokat délután végzi el. „Ha képes leszek rá, megcsinálom az ezret. Nem fogom abbahagyni. Csinálom, amíg bírom, mert nincs olyan, hogy az ember nem csinál semmit” – mondja.


A Lillian által elkészített ruhákat egy keresztény szervezet, a Little Dresses for Africa, azaz a Kisruhák Afrikának gyűjti össze, és juttatja el a fekete kontinens kislányainak. A jótékonysági szervezet 2008-ban alakult meg Michiganben. Mint alapítója, Rachel O’Neill mondja, több mint két és félmillió ruhát osztottak már szét a gyerekek között. Rendszerint árvaházakba, iskolákba, plébániákra kerülnek az egyes ruhadarabok, negyvenhét országba, Afrikán kívül például Haitibe, Hondurasba, Thaiföldre, Mexikóba és az Egyesült Államok egyes részeire is. Szeretnék, hogy legyen mit felvenniük a hátrányos helyzetű gyerekeknek, de céljuk az is, hogy akciójuk hatására a lányok értékesebbnek érezzék magukat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .