A remény jele az arab világban

 

A közel-keleti szinódusra utalva a püspökök abbéli meggyőződésüket fejezték ki, hogy az érintett országok keresztényei ugyanolyan mértékben állampolgárai országuknak, mint más vallású honfitársaik.

A COMECE püspökei, miután az arab világ és az Európai Unió intézményei szakértőinek jelentéseit megismerték, a következő ajánlásokkal fordulnak az unió döntéshozóihoz:

Az unió országai legyenek egymással szolidárisak a közelmúlt eseményei miatt jelentkező bevándorló- és menekülthullám kezelésében.

Az unió hangsúlyozza, hogy az érintett országoknak garantálniuk kell az egyenlő jogokat minden polgáruk számára, bármely valláshoz tartoznak is.

A püspökök rendszeres eszmecseréket fognak szervezni az észak-afrikai és közel-keleti püspöki konferenciákkal, hogy minél jobban értékelhessék a helyi népesség elvárásait.

Elő akarják mozdítani az észak-afrikai és a közel-keleti fiatalok szociális és politikai képzését.

Levélben fordultak az érintett országok püspökeihez, amelyben kifejezték szolidaritásukat és egységüket az imádságban.

Elfogadhatatlan az a bizonytalanság és fenyegetettség, amely az arab világban egyre gyakrabban éri a keresztény kisebbséget. A COMECE mély aggodalmát fejezte ki azon a bánásmód miatt, amely a vallási kisebbségeket Európában éri. Ebből következően felhívással fordul az Európai Unió minden polgárához, különösen a keresztényekhez, továbbá az unió politikai vezetőihez, hogy mindannyian tegyenek a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd elősegítéséért Európában és az egész világon.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .