A párkapcsolat útjain

Néma Attiláné, Ella, a Parázs Pasztorális Központ koordinátora elmondta: a legfontosabb, hogy a párok együtt töltsék az időt. Kapnak például olyan feladatot, melynek során egy cukrászdában kell beszélgetniük a közös életüket megédesítő élményekről. A kalandtúra ötlete a szegedi családpasztorációs irodától származik, amelynek munkatársai már sikerrel szerveztek ilyen programot korábban is. Aminta tehát adott volt, de új tartalommal már a Parázs töltötte meg: ők találták ki az állomásokat és az útlevélhasználatot. Az útlevél a feladatok teljesítésének igazolására szolgál.


A kalandtúra lezárásaként április 15-én élménybeszámoló estet tart a pasztorális központ, ahol a részt vevő párok között az Aranyhomok Business-City-Wellness Hotel két személyre szóló wellness-utalványát sorsolják ki. A kalandtúra idejére jelentős kedvezményt ad a Jakó cukrászda, a Művész kávézó, a lajosmizsei Kiss cukrászda, a Kecskeméti fürdő, az AquaFitness és a Dance for Art Táncstúdió – ezeken a helyeken is teljesíthető a kalandtúra egy-egy állomása.

Néma Attiláné örömmel látja, hogy a „kapcsolatépítés műfaja” felfelé ívelő. Programjaik nem csak hívőknek szólnak; igyekeznek úgy összeállítani a feladatokat, hogy minden párkapcsolat épülhessen általuk.

Elsősorban a saját környékükön – a Kalocsa–kecskeméti főegyházmegyében – élőknek szól a szerelmi kalandtúra, de bátorítják a többi egyházmegyét is, hogy szervezzék meg saját rendezvényüket. Szívesen segítenek nekik tapasztalataikkal, hogy a távolabb élő párok és házasok is gazdagodhassanak a program révén. A szerelmi kalandtúrára a www.parazskozpont.hu oldalon lehet jelentkezni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .