A párbeszéd útján

A találkozón jelen voltak a tanács alelnökei, Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek és Józef Michalik, Przemyšl érseke; továbbá Duarte da Cunha, a CCEE főtitkára és Janka Ferenc, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának főtitkárhelyettese.

November 22-én Rómában ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa. A találkozót Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár nyitotta meg, majd Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke köszöntötte a konferencia meghívottait. Erdő Péter beszédében ismertette a CCEE elmúlt években folytatott tevékenységét. Többek közt fontos kezdeményezésnek nevezte a katolikus–ortodox fórumot, amely európai szinten felmerülő pasztorális és társadalmi problémákat vitat meg rendszeresen. A múlt hét szerdai általános fogadás után Erdő Péter bíboros és Gennadiosz szaszimai metropolita átnyújtották a szentatyának a tavaly ősszel Rhodosz szigetén megtartott, az egyház és állam viszonyáról folytatott katolikus-ortodox párbeszéd dokumentációját. (VR/KAP)

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .