A pápa aggodalma a Szentföldért

Ferenc pápa arra buzdította a feleket, minden helyi és nemzetközi felelőst, hogy ne hagyják abba az imát. Törekedjenek arra, hogy minden ellenségeskedést megszüntessenek, és eljussanak az áhított békére, mindenki javát szolgálva. A szentatya arra szólította fel a Szent Péter téren jelen lévő híveket, hogy kapcsolódjanak be imájába. Néhány percnyi csendes imádság után így könyörgött Istenhez:

„Urunk, most segíts nekünk! Add nekünk békédet, tanítsd meg, hogy mi a béke, vezess bennünket a béke felé. Nyisd fel szemünket és szívünket, és add meg nekünk a bátorságot, hogy kijelentsük: soha többé háborút, a háborúval minden elpusztul. Önts bátorságot szívünkbe, hogy megtehessük a béke építésének konkrét gesztusait. Tégy minket készségessé arra, hogy meghalljuk a lakosság kiáltását, amely arra kér bennünket, hogy alakítsuk át fegyvereinket a béke eszközeivé, félelmeink váljanak bizalommá, és feszültségeink változzanak megbocsátássá. Ámen.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .