A menyország igazából létezik

 A történet „főhőse” egy négyéves kisfiú, Colton Burpo, akinek átfúródott a vakbele, napokig élet és halál között lebegett, megműtötték, majd néhány hónappal felépülése után megdöbbentő dolgokról kezdett mesélni. Azt állította, hogy a műtét ideje alatt a mennyországban járt, ahol angyalok énekeltek neki, ő pedig Jézus ölében ült. Szülei nem tudták, mit gondoljanak, ám Colton megdönthetetlen bizonyítékokkal állt elő.

Beszámolt arról, hogy hol voltak és mit csináltak a szülei, miközben ő a műtőasztalon feküdt, elmondta, hogy találkozott évtizedek óta halott dédapjával, akit részletesen le is tudott írni, sőt azt is elmesélte, hogy a mennyben odaszaladt hozzá és megölelgette őt a meg sem született nővére, akiről nem tudhatott, hiszen a szülők egyetlen szóval sem említették neki, hogy az édesanyja korábban elvetélt.

A kis Colton egy szemtanú biztos meggyőződésével beszél a mennyországról. Leírja, hogy néz ki Jézus, milyenek az ottani emberek, mekkora Isten trónusa, mesél arról, milyen nagyon szeret minket Isten, hogyan hallgatja meg Jézus az imáinkat, hogyan küld erőt a Szentlélek mindennapi feladatainkhoz, és elmondja azt is, mi fog történni az eljövendő háborúban… Beleborzad az ember, amikor erről szóló beszámolóját olvassa, pedig hát jól tudjuk már mindezt a Bibliából.

A mennybéli látogatás történetét – Lynn Vincent író, újságíró segítségével – a kisfiú édesapja, Todd Burpo, a nebraskai Imperial város wesleyánus gyülekezetének lelkipásztora szövegezte meg. A könyvet olvasva vele együtt bontjuk ki a történet részleteit, vele együtt kezdjük elfogadni, hogy gyermeke valóban a mennyben járt. Nem irodalmi műalkotást veszünk a kezünkbe, de nem is szenzációhajhász riportot, hanem egyszerű, őszinte és hiteles gyermeki beszámolót, amelyből képet kaphatunk a mennyországról, no persze csupán a kisfiú mennyországáról…

Van, aki szerint Colton története akár az Újszövetségben is helyet kaphatott volna, de Isten úgy döntött, a XXI. században egy gyermek szavaival szól hozzánk és tárja fel a mennyország egyes titkait. Meglehet. Az azonban bizonyos, hogy a könyv hívőknek és nem hívőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt erőt adhat és utat mutathat. Van mondanivalója minden ember számára, mégpedig – a kisfiú szavaival élve – az, hogy ne feledjük: a mennyország igazából létezik.

(Todd Burpo–Lynn Vincent: Igazából mennyország, Budapest, 2011, XXI. Század Kiadó)

 

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .