A fővárosba költözött a szentkúti kegyszobor

A szentkúti ferencesek kíséretében érkező Mária-szobrot, amely erre az alkalomra új ruhát is kapott, Erdő Péter bíboros fogadta a bazilika kapujában, majd ünnepélyesen bevitték a szentélybe. A 18 órakor kezdődő szentmise után a hívek a kegyszobor elé járulhattak kéréseikkel és köszönetnyilvánításaikkal. A hívek hódolata után a szobrot a Szent Jobb-kápolnában helyezték el, ahol a következő időszakban Szent István ereklyéje mellett, a bazilika nyitvatartási rendjéhez igazodva várja a budapesti és máshonnan érkező zarándokokat.


Ha az építkezés Mátraverebély-Szentkúton a tervezett ütemben halad, akkor a kegytemplomban advent első vasárnapjától ismét tartanak majd szentmisét. A kegyhely a munkálatok idején is megközelíthető, s bár a munkaterületet lezárják, a vízvételt a szent kútból biztosítják. Amíg az időjárás engedi, minden vasárnap 11 órakor mutatnak be szentmisét a kegyhelyen, a betonozott parkolóban felállított tábori oltárnál.

Fotó: Sánta Balázs

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .