Két nemzeti ereklyénk Győrben

A tervezett program szerint a Szent Jobbot 9 órakor fogadják a Káptalandombon, majd szabadon látogatható imaórák sorozata kezdődik a Nagyboldogasszony-székesegyházban, Szent István és Szent László ereklyéje előtt. Tizenhét órakor koszorúzás, majd az ember nagyságú Szent László-szobor megáldása következik. Az ünnepség keretében áldják meg a május 22-én nyílt Zichy Ferenc Látogatóközpont és kiállító-komplexumot is, amely sok év után végre méltó körülmények között mutatja be az egyházmegye vallásos és kulturális kincseit.

Tizennyolc órától szentmise lesz a székesegyházban, amelyet a megyés főpásztor mutat be, és amelyen Veres András szombathelyi, valamint Ägidius Zsifkovics eisenstadti püspök koncelebrál. A szentmise végeztével az összegyűltek „vállukra veszik” nemzeti ereklyéinket, és körmenetre indulnak a Káptalandombon. Az ünnep zárásaként a Győri Filharmonikus Zenekar ad hangversenyt a székesegyházban.

Az eseménysorozatnak még nagyobb jelentőséget ad, hogy a közelmúltban kutatók megvizsgálták a Szent László-hermát (a vizsgálatról az Új Ember 2011. november 20-i lapszámában beszámoltunk – a szerk.), és kétséget kizáróan bizonyították eredetiségét. 

 



RB

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .